Nieuws & events 2017-10-04T17:30:52+00:00

Jomewo is verhuisd naar Zilversterre

December 7th, 2017|0 Comments

Jomewo heeft afscheid genomen van WZC De Zilvermolen. Nu zijn deze personen met jongdementie welkom in Zilversterre. Alle bewoners krijgen zo meer [...]

Video: Alle Zaken op een Rijtje

December 7th, 2017|0 Comments

https://youtu.be/i8r0WEGJAZI WZC De Foyer stond op 2, 3 en 4 december centraal in het programma Alle Zaken op een Rijtje op Kanaal Z. Wie de aflevering gemist heeft, kan ze nu online terug bekijken. [...]

Video: Vooropening Zilversterre

December 1st, 2017|0 Comments

  https://youtu.be/bbcOWanZxCM De vooropening van Zilversterre, het nieuwe huis van WZC De Foyer in Gent, was op 10 november 2017 een groot succes. Meer dan 450 gasten kwamen er de tentoonstelling Trots op 80! [...]

Grand Café: 2 dagen uitzonderlijk gesloten

December 1st, 2017|0 Comments

Beste bezoeker, Langs deze weg laten wij u weten dat de Grand Café in WZC De Zilvermolen uitzonderlijk 2 dagen zal gesloten zijn in december. Het betreft donderdag 7 en vrijdag 15 december. Bekijk [...]

WZC De Foyer op Kanaal Z Event

November 24th, 2017|0 Comments

Hoe kan het mens-zijn centraal staan binnen de zorg in een woon- en zorgcentrum? Zie ons antwoord vanaf 2 december doorlopend op Kanaal Z.

WZC De Zilvermolen op Kanaal Z

November 24th, 2017|0 Comments

Hoe kan het mens-zijn centraal staan binnen de zorg in een woon- en zorgcentrum? Met die vraag kwam Alle Zaken op een Rijtje van Kanaal Z bij WZC De Foyer terecht. Ons antwoord: keuzevrijheid, [...]

Zora in National Geographic evenement

September 4th, 2017|0 Comments

Wie meer wil weten over de kleine zorgrobot Zora die meewerkt op afdeling De Vlier in WZC Weverbos, kan er vanaf deze maand over lezen in de Duitse National Geographic. Download hier het artikel.

Pannenkoeken bakken ten voordele van de busreis naar Nieuwpoort

September 1st, 2017|0 Comments

Met veel enthousiasme en overtuiging werden er daar 1600 van gebakken in WZC De Zilvermolen. Proficiat! Arie Bewoner assistentiewoning

De 3de Ronde van De Zilvermolen evenement

July 27th, 2017|0 Comments

Bewoners van De Zilvermolen gingen de pro’s van De Ronde van Frankrijk met hun eigen ronde en hetzelfde doorzettingsvermogen achterna. Onder professionele begeleiding van het Beleving team was het een groot succes. Bekijk hier enkele foto's.

De Zilvermolen organiseert eigen Tour evenement

July 6th, 2017|0 Comments

Iedereen is welkom tijdens de Ronde van de Zilvermolen. Van maandag 3 tot 7 juli zoeken wij uit wie de snelste bewoner is en wie de gele trui mag dragen.

Milkshakes tegen de hitte Nieuws

July 4th, 2017|0 Comments

Warme dagen vragen om verkoeling. Om de voorbije weken het weer draagbaar te houden, sneden de bewoners van WZC De Zilvermolen het fruit klein en mixten het tot een overheerlijke milkshake. Friste verzekerd.

Maandelijks etentje van assistentiebewoners De Zilvermolen evenement

June 13th, 2017|0 Comments

Maandelijks organiseren de bewoners van de assistentiewoningen in WZC De Zilvermolen een etentje. Dat hun hun gesmaakt heeft, blijkt uit hun menu. (+ foto's)

Ontbijt voor alle vrijwilligers van De Zilvermolen evenement

June 9th, 2017|0 Comments

Als dank voor hun medewerking binnen WZC De Zilvermolen, werden alle vrijwilligers getracteerd op een uitgebreid ontbijt. Bekijk hier de foto's.

Modeshow in De Zilvermolen evenement

June 9th, 2017|0 Comments

De bewoners van WZC De Zilvermolen genoten onlangs van een modeshow. Assistentiebewoner Arie spreekt van oprecht enthousiasme. Bekijk hier enkele foto's.

Week van de Valpreventie 2017 evenement

April 28th, 2017|0 Comments

Eén op de drie ouderen in Vlaanderen valt minstens één keer per jaar. Gelukkig kan je je er tegen wapenen door in beweging te blijven. Onze wzc's werken mee om valincidenten tegen te gaan.

Houdt u van vers en streekgebonden eten? Nieuws

April 19th, 2017|0 Comments

WZC De Zilvermolen werkt nu samen met Voedselteam Zwijnaarde. Via hun webwinkel bestel je voeding die gezond, vers en streek- en seizoensgebonden is.

Finland heeft aandacht voor visie De Foyer Nieuws

April 14th, 2017|0 Comments

Marja-Leena en Mauri, twee gepensioneerde, Finse leerkrachten, brachten op 13 april een bezoek aan WZC De Zilvermolen. Hun komst stond in het teken van een e-boek rond maatschappelijke kwesties voor verpleegkundigen dat zij samen schrijven.

Huize Arion verhuist: info Informatie

April 12th, 2017|0 Comments

De bewoners van Huize Arion verhuizen eind 2017 naar WZC De Zilvermolen. Download hier de presentaties met meer informatie.

Doe mee met de Week van de Valpreventie

March 29th, 2017|0 Comments

Eén op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Zo'n valpartij heeft vaak nare gevolgen. Bekijk hier het speciale weekprogramma van WZC De Zilvermolen om vallen preventief tegen te gaan tijdens de Week van de Valpreventie.

Houdt u van wandelen vrijwilligerswerk

March 29th, 2017|0 Comments

De lente is in het land en de zon schijnt weer overvloedig. Tijd om de binnenmuren even vaarwel te zeggen en erop uit te trekken. Onze bewoners kunnen uw hulp daarbij gebruik.

Iedereen Beroemd – De Week van Jomewo (video) Nieuws

March 23rd, 2017|0 Comments

Jomewo kwam in de week van 8 maart uitgebreid in Iedereen Beroemd op Één. Met een vijfdelige reportage schetsten ze hoe het leven van enkele personen met jongdmeentie eruit zag. Herbekijk de afleveringen hier. (+ VIDEO)

Vorming Reanimatie door 80 medewerkers bijgewoond

March 20th, 2017|0 Comments

Op 7 en 14 maart hebben 80 medewerkers van WZC De Foyer de tweejaarlijkse vorming reanimatie en verplaatsingstechnieken gevolgd.

Schrijf u nu in voor het jaarlijkse eetfestijn in De Zilvermolen evenement

March 8th, 2017|0 Comments

WZC De Zilvermolen organiseert haar jaarlijkse eetfestijn met aperitief, beenhesp en frietjes op zaterdag 13 mei. Schrijf u nu in bij een van de leden van het belevingsteam en geniet mee!

Jomewo op 6 maart in Iedereen Beroemd evenement

February 27th, 2017|0 Comments

Mis het niet, onze afdeling Jomewo voor personen met jongdementie of het syndroom van korsakov, staat vanaf 6 maart 5 dagen lang in de belangstelling in Iedereen Beroemd om 19.42u op ÉÉN.

Iedereen Beroemd: De Week van … Jomewo evenement

February 16th, 2017|0 Comments

Jomewo krijgt een eigen voorstelling op Iedereen Beroemd. Kris en Philippe maken samen De Week Van, een rubriek die elke week een inkijk geeft in een dagdagelijkse, veelal onbekende leefwereld. Jomewo, de afdeling binnen WZC De Zilvermolen voor personen met jongdementie, trok eveneens hun aandacht.

Lieve Blancquaert verkent Zilversterre evenement

January 19th, 2017|0 Comments

Lieve Blancquaert organiseert samen met WZC De Foyer een eigen tentoonstelling rond Trots op 80! in WZC Zilversterre.

Nieuwjaarsreceptie in De Zilvermolen evenement

January 16th, 2017|0 Comments

Het nieuwe jaar luidt zich steevast in met vuurwerk, maar ook met de nodige recepties. Na de rijkelijk gevulde menu's van Kerst en Nieuwjaar feestten de bewoners van WZC De Zilvermolen op 13 januari verder met hapjes, drankjes en de nodige speeches.

Gelukkig Nieuwjaar!

January 3rd, 2017|0 Comments

Net voor middernacht op oudejaarsavond komen de bewoners van de Zorgcampus Glorieux te Oostakker de familie van WZC De Foyer vervoegen. Ik heet hen van harte welkom in onze organisatie.

Luchtfoto’s WZC Zilversterre Nieuws

December 19th, 2016|0 Comments

Hoe ziet een woon- en zorgcentrum er van boven uit? Bekijk hier de luchtfoto's van WZC Zilversterre in opbouw.

100 jaar De Foyer, een overzicht evenement

November 15th, 2016|0 Comments

WZC De Foyer bestaat 100 jaar in 2016. Elk huis kon zelf beslissen hoe ze deze speciale gebeurtenis betekenis gaven. Een Vlaamse kermis, een breughelmaaltijd, een teletijdmachine en een uitstap naar de Buckwalhoeve maakten dat elke bewoner een speciale dag beleefde. Bekijk hier de foto's en filmpjes.

De meiboom is geplant event

November 3rd, 2016|0 Comments

De bouw van WZC Zilversterre heeft afgelopen donderdag haar hoogst mogelijke punt bereikt. Traditiegetrouw vierde de hele bouwploeg deze gebeurtenis met frietjes en een meiboom.

Medewerkers schenken bonus aan rodeneuzendag nieuws

October 24th, 2016|0 Comments

Medewerkers van WZC De Zilvermolen hebben hun geschenk ten voordele van Dag van de Zorgkundige geschonken aan Rode Neuzen Dag. Daarmee helpen zij jongeren met psychische problemen.

Global Handwashing Day evenement

October 15th, 2016|0 Comments

Bacteriën en ziektekiemen krijgen minder kans om zich te verspreiden wanneer mensen hun handen met zeep wassen. Dat is de boodschap die UNICEF vandaag centraal stelt op de Global Handwashing Day.

Tentoonstelling in WZC De Zilvermolen Nieuws

September 28th, 2016|0 Comments

Cultuurplatform Zwijnaarde organiseert TrackZ 2016: een wandelroute langs kunstwerken doorheen Zwijnaarde. Deze route loopt gedurende één maand ook door ons WZC De Zilvermolen. Daar exposeert Kunstkring Spectrum met een groepstentoonstelling.

Voeg leven toe aan leeftijd Nieuws

September 9th, 2016|0 Comments

Met het ouder worden, wordt bewegen vaak moeilijker waardoor de kwaliteit van leven achteruitgaat. Kinesitherapeuten, gespecialiseerd in oefeningen, bewegen en functioneren, kunnen helpen om mobiliteit en zelfstandigheid te bewaren.

Modeshow voor en door bewoners evenement

September 8th, 2016|0 Comments

Wie al wat ouder is, kan nog steeds modieus door het leven gaan. WZC De Zilvermolen organiseerde haar eigen modeshow met medewerkers en bewoners als modellen van dienst. Bekijk hier enkele foto's.

Iedereen Beroemd EVENT

August 18th, 2016|0 Comments

De tien bewoners van de assistentiewoningen van De Zilvermolen waren op zijn paasbest voor de cameraploeg van Iedereen Beroemd. Wanneer de camera draaide kwamen de woorden van 't Vliegerke van Walter De Buck naar boven, vergezeld van een enthousiast danspasje. (+ Foto's)

Uitstap naar Pairi Daiza evenement

July 7th, 2016|0 Comments

Leeuwen, stokstaartjes en olifanten, ze passeerden allemaal de revue tijdens de uitstap van De Zilvermolen naar Pairi Daiza op 27 juni. Lees hier het verslag en bekijk ook enkele foto's.

Eerstesteenlegging WZC Zilversterre is feit nieuws

July 4th, 2016|0 Comments

Sander Vercamer, Eerste Gedeputeerde Provincie Oost-Vlaanderen, heeft de eerste steen van WZC Zilversterre gelegd. Het is een mijlpaal binnen de 100-jarige geschiedenis van WZC De Foyer. Bekijk hier foto's en lees de speeches.

Anne De Moor nieuw onafhankelijk bestuurder De Foyer Nieuw

June 30th, 2016|0 Comments

Anne De Moor is sinds de algemene vergadering van 22 juni 2016 is Anne aangesteld als onafhankelijk bestuurder van WZC De Foyer. Een onafhankelijk bestuurder is geen lid van De Foyer, maar volgt in het bijzonder de materie rond deugdelijk bestuur op.

Medewerkers volgen opleiding handhygiëne Opleiding

June 23rd, 2016|0 Comments

De medewerkers van WZC De Foyer volgden afgelopen maandag een opfriscursus handhygiëne. Het belang daarvan mag niet overschat worden. Een goede handhygiëne is van groot belang om infecties en besmettingen te voorkomen.

De Zilvermolen entertaint event

June 20th, 2016|0 Comments

Arie, bewoner van een assistentiewoning, geeft een inkijk in het leven op De Zilvermolen. Hij bericht over het paasontbijt, de spaghetti-avond en over Kubb, een nieuw buitenspel dat hij heeft leren kennen.

De Foyer test uit: de dementia chair Nieuws

May 31st, 2016|0 Comments

Hoe kan een stoel de symptomen van dementie verminderen? Dat test de Dementia Chair voor 14 dagen uit op De Braem, de afdeling voor personen met dementie binnen WZC De Foyer.

Maya tijdelijk nieuwe kapster in Zilvermolen Nieuws

April 14th, 2016|0 Comments

Door haar zwangerschap zal onze kapster Anouk vanaf 5 mei vervangen worden door Maya Rogolle. Aan de werkwijze om een afspraak te maken verandert er niets.

Zilvermolen is Inclusieve Onderneming Nieuws

April 11th, 2016|0 Comments

WZC De Zilvermolen is uitgeroepen tot Inclusieve Onderneming. Deze onderscheiding kreeg De Zilvermolen door haar constante inzet om mensen in te schakelen op de arbeidsmark

3 grote tafels breughel-feest evenement

March 17th, 2016|0 Comments

3 grote tafels eten en met 87 Breughel feestvierders was de Grand Café goed gevuld. Rijstpap, worst, fricandon, varkensgebraad, iedereen smulde van het hartige lekkers. Bekijk hier enkele foto's.

Valentijn, zilvergrijze liefde evenement

March 11th, 2016|0 Comments

Ook al zijn ze zilvergrijs, de gedachten aan en gevoelens van Valentijn blijven bij onze mensen bestaan. Of hoe ook senioren de zin in Valentijn nog lang niet verloren zijn. Kijk hier voor enkele foto's.

Zitdansen: muziek, enthousiasme en beweging Beleving

March 11th, 2016|0 Comments

Op de tonen van de liedjes uit de jaren 50 tot nu gaan we aan het zitdansen. De handen omhoog, naar beneden, opzij, buigend van links naar rechts en dan het zelfde met de benen. Bekijk hier enkele foto's.

Hoort u de paasklokken al? evenement

March 10th, 2016|0 Comments

Wil je mee paaseieren zoeken of geniet je liever mee van een heerlijk paasontbijt? Bekijk hier onze evenementen rond Pasen in WZC Weverbos en WZC De Zilvermolen. U bent van harte uitgenodigd.

TV Oost bericht over overname Abdij Roosenberg TV

February 12th, 2016|0 Comments

WZC De Foyer berichtte eerder over de overname van Abdij Roosenberg. Eergisteren besteedde ook TV Oost, de regionale zender van het Waasland, daar aandacht aan. Klik hier voor het nieuwsitem.

Kersthappening in WZC De Zilvermolen evenement

February 8th, 2016|0 Comments

De Kersthappening in WZC DE ZILVERMOLEN was een topdag. Dat het wat nat was kon de pret niet bederven, de glühwein en citroenjenever deden de rest. Klik hier voor een verslag en foto's.

Nieuwjaarsspeech 2016: Passie op 80! VIDEO

January 22nd, 2016|0 Comments

Ronald De Buck, afgevaardigd bestuurder van WZC De Foyer, legt in zijn nieuwjaarsspeech uit waarom 2016 een jaar op mensenmaat wordt. Opgelet: de voorgaande link werkte niet correct. Onze excuses daarvoor. Het filmpje staat nu correct op de website.

Kersthappening 2015 evenement

December 1st, 2015|0 Comments

WZC De Foyer en haar medewerkers nodigingen u uit om samen met onze bewoners Kerstmis en Nieuwjaar te vieren. Bekijk hier onze activiteitenkalender en hoe u zich kan inschrijven.

Onderzoek naar nieuwe invulling Roosenbergabdij Nieuws

November 13th, 2015|0 Comments

Vanuit de vzw Woon- en Zorgcentra De Foyer is er de ambitie om in de Roosenbergabdij in Waasmunster een kennis- en verblijfscentrum voor jongdementie te vestigen. In samenspraak met de congregatie en het Bisdom Gent zal de vereniging de volgende maanden het project in de context van het geklasseerde monument bestuderen.

Zilvermolen positieve inspiratie voor Finse delegatie Niews

November 5th, 2015|0 Comments

WZC De Zilvermolen heeft afgelopen vrijdag bezoek gekregen van een Finse delegatie zorgverstrekkers uit de region van Tampere. Het bezoek kaderde in een verkennende zoektocht naar innovatieve zorgtechnieken in België en Europa.

WZC De Zilvermolen bestaat 1 jaar Event

October 14th, 2015|0 Comments

WZC De Zilvermolen bestaat één jaar en dat mocht gevierd worden op 6 september. Met verse groentjes, mals vlees en verschillende sausjes genoten de genodigden van een heerlijke barbecue. Klik hier om enkele foto's te bekijken.

Afbraak Residentie Avondsterre

August 17th, 2015|0 Comments

De afbraak van Residentie Avondsterre is een feit. Eerder al vierden medewerkers eind juni het afscheid met een barbecue en een laatste blik achter de schermen. Bekijk hier het filmpje.

De Ronde van de Zilvermolen – de eindsprint evenement

July 29th, 2015|0 Comments

Als je dacht dat er bij ons geen Froome / Greipel of Quintana’s zitten, dan had je het mis. In het team van de Zilvermolen zijn er Jepi / Flori en Christian die de truitjes mochten verdelen. Klik hier voor foto's van onze eigen Ronde van de Zilvermolen.

Thuis is waar ik zorgeloos ben – Boek visie

July 7th, 2015|0 Comments

Thuis is waar ik zorgeloos ben, dat is waar WZC De Foyer voor gaat. In het gelijknamige boek legt De Foyer u haar visie voor 2018 uit. Zorgzaam respect, autonomie en keuzevrijheid staan daarbij centraal. Download nu hier het boek.

De Ronde van de Zilvermolen Evenement

June 30th, 2015|0 Comments

Op 6 juli is het zover: De Ronde van de Zilvermolen. Het sportbloed stroomt gestaag door de aderen. Bewoners trainen hun spieren al wekenlang in de fitness. Iedereen is er klaar voor. Supportert u mee?

Spaghettiavond groot succes in Zilvermolen evenement

June 30th, 2015|0 Comments

WZC De Zilvermolen organiseerde op 9 mei een heuse spaghettiavond. Een waar succes. Meer dan 80 man steunde zo mee de uitstap van de bewoners naar de zee. Klik hier voor foto's van de avond zelf.

Thuis is waar ik zorgeloos ben (+ kortfilm) Visie

June 19th, 2015|0 Comments

Hoe ziet de visie van WZC De Foyer eruit en hoe beïnvloed die haar bewoners? Het antwoord vindt u in het boek 'Thuis is waar ik zorgeloos ben - Visie 2018' en de bijhorende kortfilm. In deze kortfilm schetst WZC De Foyer de leefwereld van 5 van haar bewoners.

Jarigen maart en april gevierd Evenement

May 20th, 2015|0 Comments

De Grand Café was weer gezellig gevuld met de jarigen en een vrolijk publiek, aldus Arie, reporter ter plaatse. Klik hier voor enkele sfeerbeelden van het verjaardagsfeest van de jarigen van maart en april in WZC De Zilvermolen.

Vier wafelijzers voor de wafelbak Foto's

May 13th, 2015|0 Comments

Heel lekker waren de wafels en dat ze opgegeten werden daar kunnen de bakkers wel over meepraten. Een klein verslagje met foto's van de wafelbak op 23 maart.

Nieuwe infosessies WZC De Zilversterre Infosessies

May 11th, 2015|0 Comments

Wat kan u van WZC De Foyer verwachten wanneer u in een assistentiewoning investeert? Die vraag beantwoorden wij op een van onze aankomende infosessies. Schrijf u nu alvast in.

Week van de Valpreventie 2015 "Jeugdherinneringen kwamen naar boven"

April 30th, 2015|0 Comments

Op 20 april, dag van de valpreventie was er een THE-DANSANT in Grand Café. Dat zullen we niet zo rap vergeten. Je zag hoe de jeugdherinneringen naar boven kwamen bij de bewoners

Ouder worden krijgt een nieuwe invulling Opening WZC De Zilvermolen

April 27th, 2015|0 Comments

Vlaams Minister voor Welzijn Jo Vandeurzen heeft op 6 april 2015 officieel de deuren van WZC De Zilvermolen geopend. Het was een boeiende dag waarop 'De Foyer' iedereen een nieuwe leefwijze toonde voor ouderen. Bekijk hier het filmpje.

Bewoners en familie genoten van paasontbijt Een lekker ontbijt

April 27th, 2015|0 Comments

De bewoners van WZC De Zilvermolen konden op 6 april genieten van een heerlijk paasontbijt. Een ochtend vol koffiekoeken, fruit, verschillende soorten brood en het noodzakelijke paasei op mooi versierde tafels, zorgde voor een hartverwarmend paasgevoel. Klik hier voor foto's.

Van slapen kan je vallen Week van de valpreventie 2015

April 20th, 2015|0 Comments

‘Van slaappillen kan je vallen’ is de nieuwe slogan van de Week van de Valpreventie voor 2015 die deze week doorgaat. Ook dit jaar doet WZC De Foyer mee.

Jomewo voor Jonge Mensen in een Woon- en Zorgcentrum

April 1st, 2015|0 Comments

Jomewo is de afdeling binnen WZC De Zilvermolen die openstaat voor jonge mensen met dementie of het Syndroom van Korsakov. Hebt u nood aan meer informatie daarover? Download nu onze brochure.

Activiteiten De Zilvermolen April 2015

March 27th, 2015|0 Comments

Wat doen we allemaal in de maand April: een overzicht. Vergeet niet in te schrijven voor het paasontbijtbuffet!

Ontbijt voor alle vrijwilligers De Zilvermolen

March 25th, 2015|0 Comments

Om alle vrijwilligers te bedanken kregen ze een ontbijt aangeboden, hier een verslag en foto's.

4 op een rij op Roos

March 12th, 2015|0 Comments

Spanning en amusement op afdeling Roos: wie is de winnaar van 4 op een rij? Enkele sfeerbeelden.

Paasontbijtbuffet WZC De Zilvermolen

March 10th, 2015|0 Comments

Op vrijdag 6 april is er een uitgebreid paasontbijtbuffet in WZC De Zilvermolen voor de bewoners, familie en medewerkers. Schrijf je snel in!

Oliebollen in WZC De Zilvermolen

March 10th, 2015|0 Comments

Oliebollen op de afdeling WZC De Zilvermolen

Eerste kaas en wijnavond WZC De Zilvermolen

March 10th, 2015|0 Comments

De eerste kaas en wijnavond in WZC De Zilvermolen was een groot succes.

Sfeerbeelden van valentijn in WZC De Zilvermolen

February 27th, 2015|0 Comments

Op 14 februari hebben de bewoners en de medewerkers valentijn gevierd. Enkele sfeerbeelden

Zondag 1 maart Nationale stoofvlees met frieten dag

February 24th, 2015|0 Comments

Zondag 1 maart is het nationale stoofvlees met frieten dag. WZC De Foyer eet zondag 1 maart overheerlijk stoofvlees met frieten.

Viering jarigen november en december in WZC De ZIlvermolen

February 17th, 2015|0 Comments

Op 6 januari zijn in WZC De Zilvermolen de jarigen van de maand november en december feestelijke gevierd.

Lichtmis in WZC De Zilvermolen

February 17th, 2015|0 Comments

Lichtmis in WZC De Zilvermolen. Een verslag met foto's van één van onze bewoners.

Enkele sfeerbeelden van de officiële opening van WZC De Zilvermolen

February 17th, 2015|0 Comments

Vrijdag 6 februari is WZC De Zilvermolen officiëel geopend door de heer Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Kaas en wijnavond assistentiewoningen

February 4th, 2015|0 Comments

Op vrijdag 20 februari 2015 gaat onze eerste kaas en wijnavond voor de bewoners en hun familie van de assistentiewoningen in De Zilvermolen door. Om 19u in Grand Café

Bekijk nu de nieuwjaarsspeech Nieuwjaar

January 16th, 2015|0 Comments

Ronald De Buck, afgevaardigd bestuurder van WZC De Foyer, heeft in zijn nieuwjaarsspeech van 2015 een vooruitblik op wat 2015 zal betekenen voor onze bewoners en medewerkers. Bekijk ze hier.

Anouk nieuwe kapster in WZC De Zilvermolen nieuws

January 13th, 2015|0 Comments

Na jaren trouwe dienst nemen wij in WZC De Zilvermolen afscheid van onze kapster, Françoise. Vanaf maandag 19 januari zal Anouk haar opvolgen. Voor meer info kan u steeds bij directeur Peter Mornie terecht.

Jarigen november en december gevierd evenement

January 9th, 2015|0 Comments

Op 6 januari vierde De Zilvermolen het verjaardagfeestje voor de jarigen van de maand november en december. Klik hier voor foto's.

Dag van de psycholoog

January 9th, 2015|0 Comments

Als psychologen zijn we actief in diverse sectoren van de samenleving. De verschillen tussen die sectoren lijken soms erg groot met betrekking tot de activiteiten die psychologen ondernemen. Toch is er meer gemeenschappelijk dan de maatschappij op het eerste zicht zou vermoeden. De Dag van de Psycholoog werd gecreëerd om die gemeenschappelijkheid onder de psychologen terug te vinden.

Kersthappening in De Zilvermolen Evenement

January 5th, 2015|0 Comments

De binnentuin met kerstboom al dat groen, die lichtjes, de stalletjes, dat druppel kot, wat een magische sfeer. Men mag er zeker van zijn dat onze eerste kersthappening een overweldig succes was. Klik hier voor foto's van de kersthappening.

Sinterklaas op bezoek Evenement

December 9th, 2014|0 Comments

Zowel de kinderen als de senioren waren in blijde verwachting op de komst van de Heilige man en zijn helper Piet. Onder luid geroep van zowel jong als oud, “Sinterklaas kom maar binnen”, stond hij plots in de cafetaria.

Een eerste blik op de wellness van De Zilvermolen Sneak preview

December 9th, 2014|0 Comments

Klik hier om een eerste blik te werpen op de ontwerpbeelden van de wellness van WZC De Zilvermolen.

Denise viert haar 100’ste verjaardag

November 25th, 2014|0 Comments

Dionysia ‘Denise’ Klein heeft op 18 november 2014 haar 100’ste verjaardag in WZC De Zilvermolen gevierd. Het belevingsteam vierde samen met haar en alle andere bewoners haar verjaardag uitgebreid in de Grand Café.

Meubilair Residentie Avondsterre krijgt tweede thuis VERHUIS

November 17th, 2014|0 Comments

KOCA vzw heeft op 13 november meubels van Residentie Avondsterre in ontvangst genomen.

Barco bewondert eigen bed side terminals in De Zilvermolen BEZOEK

November 17th, 2014|0 Comments

Barco heeft op 6 november een bezoek aan WZC De Zilvermolen gebracht. Daarbij keken zij naar de toepassingen van de bed side terminals, oftewel de touchsreens die in elke kamer hangen.

Sinterklaas komt naar WZC De Zilvermolen EVENT

November 17th, 2014|0 Comments

Wist je dat de Sint van boeken houdt? Jeugdschrijfster Evelien De Vlieger weet hier meer over. Evelien gaat op zondag 30 november in gesprek met de Sint.

Zilvermolen viert jarigen oktober Verjaardag

October 30th, 2014|0 Comments

WZC De Zilvermolen heeft op 28 oktober een groot feest gehouden voor alle jarigen van oktober. Klik hier om de foto's te zien.

CASA Good Practice Workshop CASA

October 27th, 2014|0 Comments

Een delegatie, allen in naam van WZC De Foyer, was aanwezig op de CASA Good Practice Workshop in Maidstone, Kent. De conferentie stond op 16 en 17 oktober in het teken van WZC Weverbos en de expertise waarmee het tot stand is gekomen.

Conferentie rond WZC De Foyer in Engeland CASA

October 14th, 2014|0 Comments

WZC De Foyer staat met haar werking centraal op het congres in Maidstone, Engeland, op 17 oktober. Naar aanleiding van het bezoek van Kent County aan WZC Weverbos, is WZC De Foyer op haar beurt uitgenodigd om in Engeland haar unieke werking uit te leggen.

WZC De Foyer op slotconferentie CASA CASA

October 14th, 2014|0 Comments

Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit? Dat is de vraag die CASA zich de afgelopen vier jaar heeft gesteld. WZC De Foyer ging tijdens de slotconferentie mee in debat en legde de meerwaarde van innovatieve technologie uit.

Muziek geeft ouderen een veilig gevoel interview

September 26th, 2014|0 Comments

Wie muziek maakt, is niet langer eenzaam. Dat is een van de doelstellingen die Sielke Defloo, medewerker van het belevingsteam en muziektherapeute in WZC De Zilvermolen, voor ogen heeft.

Mantelzorgers centraal op Werelddag Dementie In de kijker

September 20th, 2014|0 Comments

Jaarlijks vindt op 21 september de Werelddag Dementie plaats. In Vlaanderen stellen de Alzheimer Liga en diverse partners op 20 september de mantelzorg voor mensen met dementie centraal. Bijna 4% van de Vlamingen is op de een of andere manier betrokken bij de zorg van een familielid.

Gezocht: muziekinstrumenten

September 19th, 2014|0 Comments

Heb jij een muziekinstrument liggen of heb je materiaal om een instrument te maken? Dan kan jij ons helpen!

Een bittere pil De Foyer in de media

September 2nd, 2014|0 Comments

Woon- en zorgcentra nemen steeds vaker het medicatiegebruik van haar bewoners onder de loep. Zijn ze overbodig? Nemen ze er te veel? Lees hier de antwoorden.

Meubilair Avondsterre krijgt tweede leven verhuis

August 26th, 2014|0 Comments

39 bedden uit Residentie Avondsterre verhuisden vandaag naar hun tijdelijk nieuwe verblijf, de Broeders O.L.V. van Lourdes in Oostakker. Daarna gaan ze naar Tanzania.

WZC De Zilvermolen opent haar deuren

August 13th, 2014|0 Comments

WZC De Zilvermolen ontving op 5 augustus 2014 haar eerste bewoners van Residentie Avondsterre. Bekijk nu ons filmpje.

Vermijd giftige planten in een WZC Oproep

August 1st, 2014|0 Comments

Voor de veiligheid van onze bewoners, roepen wij familieleden en vrienden op om geen giftige planten mee te willen nemen naar onze woon- en zorgcentra.

Stem mee voor moderne zorg Oproep

July 30th, 2014|0 Comments

Hoe ziet de zorg in de toekomst er uit? Die vraag stelden 14 participanten uit 13 Europese regio's zich tijdens de CASA seminaries. Stem nu voor de zorg van de toekomst.

Residentie Avondsterre verhuist 5 augustus naar WZC De Zilvermolen

July 30th, 2014|0 Comments

WZC De Zilvermolen opent op 5 augustus 2014 haar deuren voor alle bewoners van Residentie Avondsterre. Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt: de bewoners krijgen nu zorg op maat met behulp van de meest moderne infrastructuur, aangepast aan hun leeftijd en zorgbehoeften.

Trots op 80! Een nieuwe fototentoonstelling van WZC De Foyer, door Michiel Hendryckx

July 8th, 2014|0 Comments

De tentoonstelling Trots op 80! van Michiel Hendryckx heeft vrijdag 4 juli de deuren in WZC De Zilvermolen geopend. In de aanwezigheid van de fotograaf, konden de gasten zijn foto’s in het nieuwe woon- en zorgcentrum bewonderen.

Week van de valpreventie

April 17th, 2014|0 Comments

Stappentellers, naakte voeten en dansen in naam van de Week van de Valpreventie. Bekijk hier hoe wij onze bewoners, hun familieleden en onze medewerkers bewustmaken van de gevolgen van vallen op oudere leeftijd.

Medicatie

April 17th, 2014|0 Comments

Bekijk nu in ons bijhorende filmpje hoe WZC De Foyer omgaat met medicatie.

Hand in Hand Dialoog tussen jong en oud

April 4th, 2014|0 Comments

Eind februari kwamen 112 leerlingen van het Freinetatheneum De Wingerd naar de verschillende huizen van WZC De Foyer. NTGent heeft samen met de leerlingen de gebeurtenissen en indrukken gebundeld en daar hun eigen bewerking van gemaakt: Hand in hand, dialoog tussen jong en oud. Schrijf u nu in voor de voorstelling.

“Het rusthuis van de toekomst, zien we hier in werking” Polen enthousiast over WZC Weverbos

March 28th, 2014|0 Comments

WZC Weverbos heeft op 26 maart 2014 bezoek gekregen van een Poolse delegatie in het kader van de CASA secondment. Naast Weverbos maakten zij gedurende vier dagen lang kennis met verschillende Vlaamse kennis- en zorginstellingen.

Sodexo schrapt vlees van batterijkonijnen van het menu

March 19th, 2014|0 Comments

Sodexo serveert regelmatig konijnenvlees in haar restaurants en ook in WZC De Foyer staat het weleens de menu. Sinds deze herfst is dit vlees ook enkel afkomstig van dieren die in parksystemen worden gekweekt en niet in batterijkooien.

WZC De Foyer wenst u een gelukkig 2014

March 19th, 2014|0 Comments

2014 wordt een jaar van grote uitdagingen. Hoe maken we onze zorgkwaliteit nog beter? Hoe zorgen we ervoor dat onze bewoners de verhuis naar WZC De Zilvermolen zo optimaal mogelijk ervaren? Bekijk nu de speech van afgevaardigd bestuurder, Ronald De Buck.

Internationale groep studenten bezoekt WZC De Foyer

March 19th, 2014|0 Comments

WZC Weverbos, Residentie Avondsterre en Huize Arion kregen op maandag 27 januari bezoek van een internationale groep studenten. Het bezoek vormt een deel van het IPLA, wat staat voor Interdisciplinary Programme on Living Aging, een programma gesubsidieerd door de Europese Unie.

Ook op oudere leeftijd blijft sport positief

March 19th, 2014|0 Comments

U bent nooit te oud om te beginnen met sport: zelfs mensen die pas op latere leeftijd beginnen te sporten, doen er hun voordeel mee. Dat blijkt uit een studie in het British Journal of Sports Medicine.

Muziek en dans brengt oud en jong samen

March 19th, 2014|0 Comments

WZC De Foyer, Freinetatheneum De Wingerd en NTGent slaan de handen in elkaar. Samen maken zij het project ‘Dialoog tussen jong en oud’, waarbij jong en oud met elkaar door kunst verbonden wordt.

Medicatie op maat

March 14th, 2014|0 Comments

20 miljoen besparen met pillen per stuk, kopt De Standaard in dit artikel op 5 maart 2014. Bij WZC De Foyer passen we de techniek van medicatiebedeling per stuk al 2,5 jaar toe (met uitzondering van de wettelijke verplichting om doosjes te kopen).

Dialoog tussen jong en oud

March 12th, 2014|0 Comments

WZC De Foyer, Freinetatheneum De Wingerd en NTGent sloegen de handen in elkaar en creëerden samen het project ‘Dialoog tussen jong en oud’.

Welkom Een nieuwe website

March 5th, 2014|0 Comments

Welkom op de nieuwe website van WZC De Foyer!

Begoniastraat 79
9052 Zwijnaarde
09 222 52 88

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 89

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent

Sint-Jozef 1 bA
9041 oostakker
tel: 093237810
info@zcglorieux.be